0

Film Tarihinde İzi Olan En İyi 13 Tarih Filmi

Share

The Birth of a Nation (1915) – D.W. Griffith tarafından yönetilen ve Lillian Gish, Mae Marsh, Henry B. Walthall gibi oyuncuların yer aldığı bu film, Amerikan Civar Savaşı ve Ku Klux Klan’ın kuruluşunu anlatır.

Intolerance (1916) – D.W. Griffith tarafından yönetilen ve Mae Marsh, Robert Harron, Miriam Cooper gibi oyuncuların yer aldığı bu film, dört farklı zaman diliminde ve farklı kültürlerde insanların intikam arayışlarını anlatır.

All Quiet on the Western Front (1930) – Lewis Milestone tarafından yönetilen ve Louis Wolheim, Lew Ayres, John Wray gibi oyuncuların yer aldığı bu film, Birinci Dünya Savaşı’nın trajik etkilerini ve bir grup gencin savaşta yaşadıklarını anlatır.

The Wind That Shakes the Barley (2006) – Ken Loach tarafından yönetilen ve Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham gibi oyuncuların yer aldığı bu film, İrlanda’nın 1920 yılında gerçekleşen özgürlük mücadelesini ve iki kardeşin farklı politik görüşleri nedeniyle yaşadıkları çatışmaları anlatır.

The Pianist (2002) – Roman Polanski tarafından yönetilen ve Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay gibi oyuncuların yer aldığı bu film, Holokost döneminde Varşova Ghetto’sunda yaşayan bir piyanistin hikayesini anlatır.

Black Hawk Down (2001) – Ridley Scott tarafından yönetilen ve Josh Hartnett, Eric Bana, Ewan McGregor gibi oyuncuların yer aldığı bu film, 1993 yılında Somali’de gerçekleşen Amerikan askerlerinin kaçırılması olayını ve gerçekleşen çatışmaları anlatır.

The Imitation Game (2014) – Morten Tyldum tarafından yönetilen ve Benedict Cumberbatch, Kiera Knightley, Matthew Goode gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında, Alan Turing tarafından yürütülen Enigma kodlarının çözümünün hikayesini anlatır.

The King’s Speech (2010) – Tom Hooper tarafından yönetilen ve Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Kralı VI. George’un konuşma problemlerini çözmesine yardımcı olan bir terapistin hikayesini anlatır.

The Darkest Hour (2017) – Joe Wright tarafından yönetilen ve Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Ben Mendelsohn gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in hayatını ve liderliğini anlatır.

12 Years a Slave (2013) – Steve McQueen tarafından yönetilen ve Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong’o, Michael Fassbender gibi oyuncuların yer aldığı bu film, gerçek bir hikayenin uyarlaması olarak, bir afrikalı-amerikalının 12 yıl boyunca süren esaret hayatını ve kaçış çabalarını anlatır.

Dunkirk (2017) – Christopher Nolan tarafından yönetilen ve Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Dunkirk çıkarma operasyonunu ve ordunun çekilmesini anlatır.

Hacksaw Ridge (2016) – Mel Gibson tarafından yönetilen ve Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Okinawa Savaşı’nı ve bir askerin, silah kullanmamaya kararlı olmasını anlatır.

A Hidden Life (2019) – Terrence Malick tarafından yönetilen ve August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon gibi oyuncuların yer aldığı bu film, II. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen Alplerdeki bir köyde yaşayan bir çiftin, Nazi yönetimine karşı direnişlerini anlatır. Bu filmler gerçek hikayelerden esinlenerek çekilmişlerdir ve tarihi olayları gerçekçi bir şekilde anlatmışlar. Aynı zamanda oyunculukları, yönetmenlikleri ve senaryoları ile de izleyiciyi etkilemişlerdir.

0
Başlık hakkında yorum yapabilirsin!x